Фото: Катера

У Трнову је јуче одржана Оснивачка скупштина Удружења младих “Нова генерација” Трново, које тренутно броји тринаест чланова.

За предсједника Управног одбора Удружења изабрана је Јована Милић, за предсједника Скупштине Исидора Обућина, а предсједник Надзорног одбора је Николина Поповић.

Основни циљеви Удружења су побољшање квалитета живота и положаја младих у свим друштвеним областима, реализација омладинске политике која је законом одређена, пружање помоћи на стамбеном, здравственом и социјалном збрињавању и запошљавању младих, остваривање људских права и слобода и осталих права младих без било каквих предрасуда и дискриминације, ширење идеје омладинске акције и волонтирања, развој предузетничког духа, формално и неформално образовање, борба против корупције, промоција и популаризација спорта и развој свијести о заштити друштвене средине.

“Драго ми је што сам добила прилику да дам свој допринос побољшању квалитета и начина живота младих у општини Трново. Надам се да ћемо имати подршку начелника Драгомира Гаговића у реализацији циљева које смо усвојили на данашњој Оснивачкој скупштини” истакла је за Принцип предсједница Управног одбора Удружења “Нова генерација” Трново Јована Милић.

Предсједница Скупштине Удружења Исидора Обућина, истакла је да јој је част што је дио нечега новог што је добило прилику да створи бољи и љепши амбијент за одрастање, али и живот у овој локалној заједници.

Удружење дјелује на територији општине Трново, а сарађиваће са организацијама и институцијама и органима Републике Српске, Босне и Херцеговине и општине Трново.