Млађен Цицовић,

Туристичка привреда Републике Српске, као и винари, представиће се од 24. до 27. марта на 43. Међународном сајму туризма у Београду, рекао је Срни шеф Представништва Српске у Србији Млађен Цицовић.

Цицовић је напоменуо да ће свечано отварање сајма бити у четвртак, 24. марта, када се очекује присуство и представника надлежних институција и туристичке привреде Републике Српске.

Он је рекао да ово представништво и Туристичка организација Републике Српске /ТОРС/ након једногодишње паузе због епидемиолошке ситуације заједно организују представљање туризма Српске на овом сајму.

Према његовим ријечима, Представништво Републике Српске организује и наступ винара и винограда из Српске на Међународном сајму вина „Беовајн“, који се у оквиру сајма туризма одржава 25. и 26. марта.

„Међународни сајам туризма у Београду је за Републику Српску посебно интересантан, јер највећи број посјетилаца и туриста у Српску долази управо из Србије“, напоменуо је Цицовић, истичући успјешну сарадњу Представништва и ТОРС-а у представљању туристичке привреде Српске.

На заједничком врхунски дизајнираном репрезентативном штанду Републике Српске од 60 метара квадратних у хали четири, своје туристичке понуде и програме, промо материјале, брошуре и видео-материјале, представиће велики број локалних туристичких организација.

Туристичке производе представиће Бањалука, Требиње, Приједор, Бијељина, Вишеград, Козарска Дубица, Лакташи, Теслић, Билећа, Братунац, Соколац, Фоча, Угљевик, Костајница, Зворник, Модрича, Нови Град, Источно Сарајево, Етно-село „Станишићи“, као и привредни субјекти који се баве пружањем услуга у туризму.

Цицовић је истакао да ће акценат бити стављен на понуду авантуристичког туризма Српске као што су рафтинг, планинарење, параглајдинг, еко и етно понуда, бањски центри, национални паркови, љетна понуда на планинама, али и туристичка дешавања и манифестације које ће бити одржане у Српској.

Биће представљена и актуелна понуда зимских туристичких садржаја планинских центара у Републици Српској, са акцентом на зимску понуду Олимпијског центра „Јахорина“ и хотелијерских услуга на овој планини.

Цицовић је истакао да је представљање туристичке понуде Српске усмјерено ка опоравку и обнови туристичког сектора, као и хватању корака са трендовима и иновацијама које ће обликовати будућност туристичке индустрије у свијету.

„Настојаћемо да кроз успостављање контаката и умрежавања учесника Сајма, допринесемо трасирању праваца оставаривања бољих пословних резултата туристичке привреде Републике Српске“, навео је Цицовић.

Што се тиче Међународног сајма вина 25 и 26. марта, Цицовић је навео да ће се на штанду у хали три представити подруми „Вукоје“, подруми манастира Тврдош, вински подруми „Анђелић“, „Аћимовић“, „Берак“, „Секуловић“, винарије „Јунгић“, „Бањац“, „Пајић“, те дестилерија „Епоха“.

Цицовић каже да очекује добру посјету штанда винара из Српске као и пословне контакте, те истиче да ће љубитељи добре винске капљице моћи да се упознају о новим трендовима у овој области и да дегустирају најквалитетнија вина са територије Републике Српске.

Шеф Представништва Републике Српске у Србији истакао је значај пратећих манифестација Међународног сајма туризма у Београду, Сајма вина „Беовајн“ и Сајма хотелско-угоститељске опреме „Хорека-опрема“, који су прилика за сусрет пословних људи у туристичком, хотелском и угоститељском бизнису Србије и Српске.

То је и прилика, каже он, за промоцију туристичких капацитета и винара Републике Српске у функцији подизања цијелог туристичког сектора Српске на виши ниво.

За посјетиоце сајам туризма четири дана нуди могућност ексклузивних сајамских погодности за путовање и одмор, али и дегустацију најбољих вина, ракија и гастрономских специјалитета овог поднебља.

Радно вријеме за посјетиоце 43. Међународног сајма туризма је 24, 25. и 26. март од 10.00 до 19.00 часова, а у недјељу, 27. марта, од 10.00 до 18.00 часова.

Радно вријеме за посјетиоце 12. Међународног сајма вина „Беовајн“ је током два сајамска дана, 25. и 26. марта, од 10.00 до 19.00 часова.