Запад је скинуо све маске пристојности и примец́ује се аналогија са антисемитизмом, изјавио је данас председник Русије Владимир Путин и додао да су у многим западним земљама људи подвргнути правом прогону само зато што су из Русије, ускрац́ена им је медицинска помоц́, избацују децу из школа и одузимају посао њиховим родитељима.

„Забрањују руску музику, културу, књижевност, покушавају да укину Русију. Запад је скинуо све маске пристојности, понаша се безобразно, показао је своју праву природу“, навео је Путин.

Он је изјавио да се примец́ује аналогија са антисемитским погромима нациста организованим у Немачкој тридесетих година прошлог века, „али и послушника из многих европских земаља“, који су се придружили нацистичкој агресији на Русију током Другог светског рата.

Против Русије је покренут сајбер напад великих размера, људе хране огромном количином пропагандних фалсификата, рекао је Путин.

Он је изјавио да је против Русије покренут масиван напад у сајбер простору, незапамц́ена информативна кампања, која је укључивала глобалне друштвене мреже и све западне медије, „чија се објективност и независност испоставило као су мит“.

„Видимо позицију оних страних компанија које, упркос бестидном притиску Сједињених Америчких Држава и њихових вазала, настављају да раде у нашој земљи. Сигурно ће добити додатне могућности за развој“, рекао је Путин.

Он је додао да Русија зна и оне који су „кукавички издали партнере, заборавили на одговорност према запосленима и клијентима у Русији“, пожурили да зараде илузорне дивиденде учешћем у антируској кампањи.

За разлику од западних земаља, ми ћемо поштовати право на имовину, поручио је Путин током састанка о мерама за социо-економску подршку руским регионима, јавља Итар Тас.