Још једна хајка на Србе у БХРТ-у. Позив на убиство директорице БХ Радија Пејке Медић поново је освануо на друштвеним мрежама.

Пријетње и позиви на прогон из Сарајева почели су након што се Медићева састала са српским чланом бх. Предсједништва. Медићевој су упућене и бројне увреде. Четникуша и геноцидашица, само су неке од њих.

“Ову кучку и све оне који не желе да обиљежавају 1. март Дан државности БиХ, одмах суспендовати са посла. Доста је више четниковања.“

“Мало још мало, па и ти ћеш бити прошлост. И појединци као ти.”

“Убити будалу хитно.”

Ово нису прве пријетње и напади на Пејку Медић. Лани је због личне безбједности затражила и полицијску заштиту. Тражила је и рекацију правосуђа, али је није било. Медићева каже да као први именовани Србин из Републике Српске, на једној од три руководеће позиције, већ годинама трпи пријетње убиством, пребијањем и силовањем.

“Нажалост, они који су ми пријетили до данас нису одговарали. И ове нове пријетње и вријеђања на националној основи нису ништа ново за мене и пријавићу их полицији Републике Српске. Морам да кажем, да они који то годинама покушавају, неће ме застрашити јер свој посао обављам професионално. Али морам да кажем и да ми није свеједно отићи на моје радно мјесто након ових посљедњих монструозних пријетњи”, рекла је Пејка Медић.

Реакција и овај пут није било из Удружења БХ новинара. Пријетње нису осудили, али јесу састанак Медићеве и Милорада Додика. То што је српски члан БХ Предсједништва тражио информације о положају Срба у БХРТ-у, али и то што је осудио програм за тзв. Дан државности БХ, сматрају мијешањем у програмски садржај БХРТ-а.