Моћ парфема не треба потцијенити. Може да дотакне наше емоције и да нам помогне да формирамо успомене, као када осјетимо мирис колачића, који нас враћају у кухињу наше баке.

“Када парфем има способност да изазове емоцију, он постаје дио нашег живота. Постаје дио личности, са којом нас други повезују”, рекла је новинарка и ауторка Клер Бингам за Вог.

Када пронађете свој мирис, осјећате се непобједиво и имате могућност да се ваш мирис задржи у просторији и када је напустите. Многи по мирису парфема који користите могу да знају када долазите, нарочито ако је он упечатљив за чула.

Парфеми се прскају на удаљености од два до четири центиметра, два, три или четири пута због трајања мирисне ноте. У зависности од мјеста гдје се парфем нанесе, он може да траје цио дан или да се распрши за кратко вријеме.

Парфем је најдуготрајнији када је најконцентрованији. Једном када пронађете свој парфем, важно је да знате гдје треба да га прснете, да би његова нота била реална и дуготрајна на вашој кожи.

Парфеми се прскају на пулсирајуће тачке, јер оне ослобађају топлоту. Та подручја помажу да се ароме ослобађају у ваздуху полако – током дужег временског периода.