Ђорђе Ковачевић, ученик четвртог разреда гимназије, Средњошколског центра „Василије Острошки“ Соколац освојио је прво мјесто на регионалном такмичењу из наставног предмета-руски језик које је за викенд одржано у средњој школи „ 27.јануар“ у Рогатици.

На такмичењу су учествовали ученици из шест општина наше регије који су се надметали у познавању руског језика. Међу десет веома добрих учесника, Ковачевић је освојио прво мјесто и тиме остварио пласман на Републичко такмичење, које ће бити одржано деветог априла.

– Морам признати да сам се надао добром резултату, али нисам очекивао да ћу бити побједник, иако смо предано радило неколико мјесеци. Интензивније припреме кренуле су са почетком другог полугодишта. И драго ми је да ни резултат није изостао уз подршку моје професорице Веленке Калајџић, која је била ту за сва моја питања и недоумице. Сада крећемо са припремама за Републичко, које ће бити нешто комплексније, јер поред читања и грамтике, укључује тест слушања, писање есеја као и усмени дио за три најбоље пласирана такмичара – рекао је он.

Директор СШЦ у Сокоцу, Дејан Боровчанин, честитао је ученику Ковачевићу који је обезбиједио учешће на Републичком такмичењу, као и његовој предметној професорици Веленки Калајџић на успјеху.

– Представљање наше школе на Републичком такмичењу, захваљујући Ђорђу, афирмише и општину и омладнину Сокоца. Поред овог такмичења, наша школа је за викенд била домаћин регионалног такмичења из рачунарства и инфомратике на којем је учествовало 14 најбољих ученика регије. Наши ученици Андрија Зекић и Сергеј Беатовић, подијелили су шесто мјесто и ушли у круг најбољих ученика, тако да смо задовољни резултатима – истакао је Боровчанин.

Побједник регионалног такмичења из информатике које је одржано у Сокоцу је ученик из Источног Сарајева Филип Лаловић.