У Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) саобраћај се јутрос одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, поледица је могућа у вишим предјелима и преко превоја због јаког мраза, а на подручју Кнежева повремено дува јак вјетар.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске упозоравају на учестале одроне на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, те позивају возаче да возе максимално опрезно и да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Ивањска-Шарговац, због санације, као и на укрштању магистралнго и регионалног пута због изградње кружног тока у Трну.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош и дионици регионалног пута Челинац-Укрина због изградње разводне мреже водовода.

Због деминирања на Тјентишту, на локацији Национални парк “Сутјеска”-Гусни пут, доћи ће до повремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод на Дрини два-Врба, општина Фоча, од 8.00 до 15.00 часова, сваки радни дан у интервалима по 30 минута.

Повремене обуставе саобраћаја, због деминирања, биће и код кампа Хум-Житински поток, на дионици магистралног пута Брод на Дрини два–граница Републике Српске-Црна Гора, општина Фоча, од 8.00 до 15.00 часова, сваки радни дан у интервалима по 30 минута.

Због деминирања, долази до повремених обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова, и то 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Руданка-Добој због радова на споју наведеног магистралног пута и прилазног пута према петљи Руданка на ауто-путу, као и на дионици Руданка-Добој један ради искључивања и укључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на Коридору “Пет це”.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи на самој линији разграничења, одвија отежано, једном саобраћајном траком.

На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. У току је санација овог клизишта.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум-Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, јер након деструкција насталих механичим ударима, надвожњак нема дозвољену носивост за реална саобраћајна динамичка оптерећења.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ-Црна Гора -Шћепан Поље-, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због радова у тунелу “Црнаја” на путу Коњиц-Јабланица током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се од 23.30 до 4.30 часова саобраћај обуставља.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу “Скела”, током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, а од 22.00 до 6.00 часова саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Због радова, спорије се саобраћа на путевима: Сребреник-Орманица излаз из Сребреника, Груде-Љубушки на излазу из Груда и Столац-Хутово у мјесту Церовица.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.