Олимпијски центар “Јахорина” бесплатно ће подијелити 1.000 пари скија дјеци узраста од седам до 18 година, а јутрос су уручене прве.

Директор Олимпијског центра “Јахорина” Дејан Љевнаић рекао је Срни да је акција “1.000 скија за нашу дјецу” најзначајнија до сада, организована ради дјеце која воле скијање, а немају могућност да то себи приуште.

Љевнаић је навео да је први пар скија обезбиједио и јутрос уручио министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, који борави на Јахорини.

“Осим акције `Буди дијете Јахорине`, одлучили смо да покренемо и ову хуманитарну акцију”, рекао је Љевнаић и истакао да је намјера да се дјеца врате природи и да буде што више нових младих скијаша.

Он је подсјетио да у оквиру акције “Буди дијете Јахорине”, која је покренута прије три године, свако дијете са подручја Источног Сарајева може доћи и скијати бесплатно на Јахорини.

“Подијелили смо у тој акцији 3.500 бесплатних сезонских ски-пасова”, рекао је Љевнаић и најавио могућност изградње ски-кампа у којем ће дјеца моћи да бораве за свега 10 КМ и да уживају у свему што пружа Јахорина.