Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске настоји да, у складу са својим могућностима, прати трендове развоја полицијских агенција у окружењу и свијету, изјавио је данас директор полиције Српске Синиша Кострешевић током тактичко-техничког збора у Источном Сарајеву.

На тактичко-техничком збору, организованог поводом обиљежавања Дана полиције и 30 година МУП-а, грађанима су приказана средства, опрема и наоружање полицијских службеника МУП-а, Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије, редовне и саобраћајне полиције.

Кострешевић је новинарима рекао да му је част што су у прилици да грађанима Источног Сарајева представе опрему са којом полицијске снаге располажу, као и остварени напредак посљедњих 30 година у тактичком и техничком смислу.

“Влада Републике Српске издвојила је значајна средства за опремање полиције, а надамо се да ће бити још додатних опремања. Ово је један у низу активности које предузимамо око обиљежавања јубилеја 30 година полиције и овакве активности ћемо организовати и у другим градовима”, поручио је Кострешевић.

Начелник полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац нагласио је да је на подручју које покрива ова управа стање безбједности задовољавајуће, те да ће у наредном периоду бити уложен труд како би оно било још боље.

Јован Катић, начелник општине Источнмо Ново Сарајево рекао је да су на данашњем збору имали прилику да се увјере да је полиција Српске способна да сачува безбједност грађана Источног Сарајева, али и Републике Српске у цјелини.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић подсјетио је да су припадници МУП-а Српске имали огромну улогу у стварању и одбрани Републике Српске.

Предсједик Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман увјерен је да је Полиција Републике Српске у овом турбулентном времену за читав свијет, спремна и способна да заштити мир и безбједност својих грађана.

Начелник Полицијског оркестра Јелена Атлагић рекла је да овај оркестар поводом Дана полиције традиционално наступа у Бањалуци, али да је ове године одучено да својим наступом почасте и остале градове у Српској у којима буде организован тактичко-технички збор.

“Осим родољубивих пјесама које се трудимо да свирамо сваки пут, данас смо се представили и са маршевима, и српским корачницама. Изводимо и филмску и староградску музику. Сваки пут репертоар је разноврсан”, навела је Атлагићева.