Француски предсједник Емануел Макрон распршио је наде многих еврофанатика у Подгорици који се ових дана сабирају како би формирали проевропску мањинску Владу која би на пречац увела Црну Гору у Европску унију.

Наиме, Макрон је у разговору са српским колегом Александром Вучићем изјавио да ниједна европска земља неће ући у ЕУ прије Србије.

– Макрон је рекао важну ствар за нас, а то је да неће бити ни Украјина, ни било ко други, прије Србије у ЕУ- нагласио је Вучић синоћ у емисји „Усијање“ на Курир ТВ-у.

Изјава француског предсједника долази у контексту када су, због ситуације Украјини, многе земље тражиле пријем у ЕУ по убрзаној процедури. Ријеч је о самој Украјини, Грузији и Молдавији које вјероватно никада и неће бити чланови европске породице народа.

Међутим, ова одлуке се тичу и саме Црне Горе која покушава ситуацију у Украјини такође политички да злоупотријеби и да преко реда и мимо процедура уђе у Европску унију.

Иако мањинска Влада још увијек није формирана, уочљиво је да је њени прозападни конституенти у сарадњи са предсједником државе Милом Ђукановићем, на све начине покушавају да искористе геополитички тренутак како би Црну Гору увели у ЕУ, на исти начин на који је 2017. године приступила злочиначком НАТО пакту. Рукопис је исти-ДПС-ов, извођачи радова такође, само се донекле консталација снага унутар тзв. проевропских и грађанских промотера промијенила.

Начин на који званична Подгорица жели политички да профитира из украјинске трагедије само доказује да ће се у новој Влади играти по ДПС-овим нотама.

Под мотом убрзања евроинтеграција коалиција Црно на бијело је и покренула поступак који је резултирао обарањем експертске Владе Здравка Кривокапића и најавом тјесније сарадње са ДПС-ом и осталим опозиционим снагама у новој извршној власти.

Претходних два мјесеца агитатори проевроспске мањинске Владе су без престанка понављали да циљ свих циљева „програђанских“ и „прогресивних“ снага убрзање приступног пута ка ЕУ.

Као средство за остваривање таквог наума истакли су реформе, међутим, захваљујући Украјинској кризи, ДПС-ове акције поново расту и ГП УРА у потпуности преузима њихов образац понашања и типичном Ђукановићевском геополитичком трговином покушава мимо свих критеријума да издејствује чланство у ЕУ.

Али скорашња изјава Емануела Макрона током разговора са предсједником Србије приземљиће преамбициозне црногорске еврофанатике и вратити их у сурову реалност која гласи-Србија кључна земља у региону и да искључиво од ње зависи његова будућност.

Упркос покушајима сатанизације, Запад зна да Србија држи кључеве региона

Западни лидери нису насјели на напоре Подгорице, Сарајева, Приштине и Загреба да Србију представе као реметилачки фактор који извршава руске налоге у региону, како би од Запада издејствовали казну за непослушни и непокорни Београд.

Потказивања Београда у западним центрима моћи, на жалост ових регионалних центара, не даје жељене резултате, па тако европски лидери Емануел Макрон и Олаф Шолц у телефонским разговорима са Александром Вучићем шаљу поруке које не одговарају очекивањима западних плаћеника.

Посебно ће Макронова порука забољети предсједника Црне Горе Мила Ђукановића који се ових дана, приземним и кукавичким нападима на Александра Вучића, покушава рехабилитовати код својих најамника са Запада.

Црногорска политичка клика се годинама гордо китила епитетом лидера у региону у евроинтеграцијама, међутим, Србија се у последњих неколико година наметнула као земља која се у западним круговима перципира као фактор стабилности тј. политичка и економска локомотива у региону.

Надамо се да ће се политичка врхушка из региона оканути клеветања Србије, већ да ће се са истом економски удружити зарад просперитета њихових грађана.

Сасвим је јасно, да географски и политички пут Црне Горе, Албаније, БиХ и Сјеверне Македоније ка централној Европи која је окосница ЕУ води преко Србије.