Књижевно вече „Бисерје на длану“, посвећено завичајним пјесницима Станоју Голићу и Сави Радуловићу, одржано је вечерас у Народној библиотеци „Бранко Чучак“ у Хан Пијеску.

Директор Библиотеке Озренка Ђурић Радуловић рекла је Срни да се пријатељи, колеге и читалачка публика на овај начин сјећају ових преминулих пјесника.

Према њеним ријечима, књижево вече посвећено његовању стваралаштва завичајних пјесника постало је традиција ове библиотеке.

Станоје Голић аутор је збирки пјесама „Отјелотворење“, „Сарајевски живот и друге смрти“, рукописне збирке „Лептиров вечерњи круг“, а његови стихови заступљени су у заједничкој збирци „Бисерје на длану“.

Посјетиоци књижевне вечери имали су прилику да слушају и стихове недавно преминулог пјесника Саве Радуловића из његове збирке „Стазе“ и заједничке збирке „Бисерје на длану“, те погледају и изложбу његових ликовних радова.

У препуној читаоници библиотеке своје стихове говорили су и књижевници Аћим Тодоровић, Милутин Савчић, Миланко Милован Лелек, Милка Тошић, Милорад Голић, Александра Планинчић, Стојанка Косорић Николић, Дејан Спасојевић, док је своје афоризме читао Небојша Боровина.