Начелник Општине Соколац организоваће у понедјељак 7.марта пријем за најуспјешније спортисте, тренере и спортске раднике, а повод је додјела признања за постигнуте резулате у 2021. години.

Савјет за спорт на основу приједлога из клубова изабрао је десет најбољих спортиста општине Соколац у 2021. години, као и најбољег међу њима, дакле „Спортисту године“. Тим поводом, данас се огласио ФК „Гласинац 1936“ Соколац, чије саопштење преносимо у цијелости и без измјена:

,,Савјет за спорт општине Соколац под патронатом Сретка Марјановића (Уједињена Српска) још једном је показао своје лице и наличје.

Човјек у чије се вријеме предсједниковања ФК „Гласинац“ клуб такмичио у 3.лиги Републике Српске међу пет клубова /последњи ранг/ и трошио годишњи буџет од 150.000 КМ данас пресуђује и одлучује да се наши чланови и изузетни спортисти нађу на ПОСЛЕДЊИМ МЈЕСТИМА у обадвије категорије.

Човјек који се данас и мјесецима уназад великодушно залаже за укидање, ионако мизерних, мјесечних примања наших фудбалера.

Човјек који је, подсјећања ради, на позицију предсједника Скупштине општине Соколац постављен политичком корупцијом и са свега 157 освојених гласова на локалним изборима. Незабиљежено у вишепартијском систему на подручју наше општине!

Наше чланове и симпатизере, желимо да информишемо да је ово први пут од када се одржава манифестација „Избор спортисте године општине Соколац“ да се на последњим мјестима у обадвије категорије нађу чланови једног клуба. Питамо се по ком то наводном критеријуму и позивамо Савјет за спорт општине Соколац да јавно објави бодовну листу.

Овим путем користимо прилику, да г-дина Марјановића још једном позовемо да ФК „Гласинац 1936“ врати сву опрему коју је под окриљем ноћи отуђио из просторија спортске клубане.

Фудбалски клуб „Гласинац 1936″ Соколац ће на првој наредној сједници Скупштине клуба, која је предвиђена за другу половину марта мјесеца, размотрити даље кораке по питању све чешћих и злонамјерних испада појединаца који имају за крајњи циљ – гашење најстаријег спортског колектива на подручју општине Соколац“ – истиче се у саопштењу ФК „Гласинац 1936“ Соколац.