Начелник општине Соколац Милован Бјелица подржао је снимање документарног филма „Република Српска – Борба за слободу“ режисера Бориса Малагурског, који је овим поводом данас посјетио Соколац.

Према ријечима начелника Милована Бјелице велика част је бити дио овога пројекта који је вишеструко користан за Републику Српску и њене становнике. Он је навео да га радује чињеница да је главни циљ филма одбрана националних интереса, те да ће овим филмом Република Српска бити представљена свјетској јавности на један позитиван начин.

Према ријечима Бориса Малагурског, режисера, продуцента и сценаристе веома га радује чињеница да је наишао на срдачну подршку начелника општине Соколац у веома важном и великом филмском пројекту за цјелокупни српски народ.

– Изузетно ми је драго да сам имао прилику да се данас састанем са господином Бјелицом како би разговарали о нашем пројекту, који је тренутно у продукцији -„Република Српска – Борба за слободу“. Наишао сам на срдачан дочек у Сокоцу и начелник има слуха за важност овог великог пројекта. Захваљујем се на подршци и драго ми је што ћемо имати прилику да заједничким снагама представимо важну причу о Републици Српској не само домаћој, него и свјеској јавности, истакао је Малагурски.

Када је ријеч о филму, Малагурски је рекао да ће у њему бити представљена вишевјековна тежња српског народа да је „свој на своме“ , а да је основни циљ одбрана националних интереса и једнако је битан за све припаднике нашег народа.

Прво приказивање филма „Република Српска – Борба за слободу“ Малагурски очекује у септембру.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.