Здравко Понош, кандидат за председника Србије на предстојећим изборима из редова коалиције окупљене око лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа, још једном је потврдио свој став да су Срби починили геноцид у Сребреници!

Ђиласов кандидат је гостовао на телевизији Ал Џазира, а на питање водитељке како се одређује према Радовану Караџићу, према муралима Ратку Младићу и да ли је он крив за геноцид у Сребреници, Понош је као из топа одговорио:

– Ја сам се врло јасно одредио према томе. Као председник Србије, ствар коју ћу поштовати, а коју треба да поштује свака власт у овој држави, то је декларација коју је донела Скупштина Србије којом се одредила према Сребреници – казао је он.

Подсетимо, Понош се недавно на Ђиласовој телевизији Нова С сложио да се у Сребреници десио геноцид.

– Скупштина је заузела јасан став по питању Сребренице! Ја ћу поштовати Декларације за разлику од Вучића – казао је Понош.

Такође, треба подсетити да је поменута декларација у Скупштини усвојена 2010. године за време бивше власти, а да су Српска напредна странка и председник Србије Александар Вучић против ове декларације.

Видео можете погледати ОВДЈЕ.