Покрет Слободна Српска одговорила је на увреду Данила Икодиновића који је Србе из Републике Српске назвао погрдним именима.

Њихово саопштење преносимо интегрално:

Ми, Покрет Слободна Српска, нећемо ћутати на свакодневне увреде од стране мегафона мрачних сенки прошлости које по сваку цијену желе српски народ да врате у оно вријеме када је било срамота рећи да си Србин, да имаш образ и да је Република име а Српска презиме слободе нашег народа са лијеве стране Дрине! Одговор на увреду Данила Икодиновића који је нас Србе из Српске назвао го*нарима, а који је сачинило председништво нашег Покрета објављујемо јавно , да сви виде и прочитају, јасно и гласно шта је оно што чини разлику између нас го*нара и “господина“ Икодиновића.

“Помаже Бог, Данило, пуленчићу Вука Јеремије Поздерца и несрећни ухљебу ДОСманлијске пошасти, знаш ли, болан, шта говориш? Прво, хвала ти што нас ти називаш го*нарима јер да нас зовеш браћом знали би да нешто није у реду са нама и да не радимо добро за наш народ. Нека смо ми го*нари а нека је твој Поздерац Јеремија Вук нешто супротно од тога, ко је ко и ко је шта зависи од тога како неко живи, ради и доприноси своме народу а не само сопственим и партикуларним интересима. Боље си давао голове у базенима него што знаш бирати ријечи а твој шеф и изданак Поздераца те требао научити да су ријечи као стријела када је одапнеш-више се не враћају! Друго, назвао си го*нарима многе истакнуте колеге спортисте који имају држављанства Републике Србије а из Републике Српске су а велики број их је пријављено у Београду, не за “шаку каемова“ твојим речником речено, већ зарад борбе да прославе српско име широм свијета и јер желе да наступају под грбом Србије, двоглавим орлом Немањића!

Увриједио си прослављене одбојкашице, џудисте, фудбалере и све оне којима је Српска Дом и Огњиште а Србија Кућа! Нека смо ми го*нари који долазимо из села Светог Василије Острошког, Слава му и Милост, који долазимо из Херцеговине Светог Саве ђедовине, нека смо го*нари ми са Романије славне горе Старине Новака, некао смо го*нари ми из Бирча родног мјеста славног Бирчанин Илије, нека смо го*нари ми са Кочићеве Мањаче а пошто је (било би нормално да јесте) тебе срамота да кажеш, ево ми ћемо ти рећи још редом чије сроднике и потомке си назвао го*нарима. За тебе су, црни Икодиновићу, го*нари потомци и сродници славних Соколовића који се изборише да оживе Патријаршију, за тебе су го*нари Дучићи, Шантићи, Селимовићи, Принципи и сви они у чијим венама тече крв оних који су српству дали све! Треће, свако ко ово прочита видјеће која је разлика између нас и побројаних горостаса и вас који нас свакодневно пљујете на сва уста! Да нас зовете браћом не би ваљало, јер би онда били попут вас а овако вам хвала што нас јавно ограђујете од себе и тиме нас, праве и истините Србе не стављате у исти кош са вама некрстима и остацима црвеног комунистичког зла. Није тешко закључити ко је го*нар Јован Дучић или неки са чудним презименом са црвеним пентаграмом на глави чији потомци данас плаћају теби и сличнима теби да нас нападате!

ПОНОСНИ НА ТО КО СМО И ШТА СМО И НЕКА НАМ ЖИВИ РЕПУБЛИКА СРПСКА И РЕПУБЛИКА СРБИЈА!“