У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се јутрос одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а због ниске температуре могућ је наилазак на поледицу у вишим предјелима.

Из Ауто-мото савез /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз на дионицама у усјецима и поред камених косина и возачима савјетују да возе опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

На дионици магистралног пута Руданка – Добој један измијењен је режим одвијања саобраћаја, ради искључивања и укључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на Коридору „Пет це“ од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела Путниково брдо два.

На магистралном путу Руданка – Добој измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова на споју наведеног магистралног пута и прилазног пута према петљи Руданка на ауто-путу.

Због радова у тунелу „Угар“ на дионици магистралног пута Црна Ријека – граница Републике Српске /Угар/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја. као и на дионици магистралног пута Бањалука – Стари Мајдан два.

На дионици магистралног пута пута Фоча – Горажде, у мјесту Филиповићи на линији разграничења, због клизишта, саобраћај се одвија отежано једном траком.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На регионалном путу Бистрица – Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. Напомињемо да су у току радови на санацији овог клизишта.

Због клизишта, једном траком наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

Због деминерских радова привремено је обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Поље – Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, у времену од 8.00 до 15.00 часова, тако што обуставе трају 30 минута, а 10 минута пропуштања саобраћаја.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на тој дионици пута због оштећења коловоза.

Продужени су радови на дионицама регионалних путева Србац – Горња Вијака један – Горња Вијака два – Разбој, Разбој – Тедин Хан и Тедин Хан – Теслић због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Проходан је пут Водице – Врбашка један, поддионица Мраковица – Подградци.

Због радова на дионици регионалног пута Шипово – граница Републике Српске/ФБиХ /Ново Село/ измијењен је режим вожње и постављена привремена сигнализација која регулише саобраћај.

На путним правцима граница ФБиХ/Републике Српске Каруше – Добој – ауто-пут – Лакташи, гранични прелаз Градина – Приједор – граница Републике Српске/ФБиХ Копривна, граница ФБиХ/Републике Српске Станић Ријека – граница Републике Српске/ФБиХ Каруше, граница ФБиХ/Републике Српске Станић Ријека – ауто-пут- гранични прелаз Градишка и граница ФБиХ/Републике Српске Луке – Власеница -Хан Пијесак – Соколац – Рогатица – граница Републике Српске/ФБиХ Чемерница креће се превоз вангабаритног терета.

Из АМС возаче моле да на тим путним правцима возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона, на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два – Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На подручју ФБиХ због радова у тунелу „Црнаја“ на путу Коњиц – Јабланица током дана саобраћа се наизмјенично једном траком, док се у ноћним часовима, од 23.30 до 4.30 часова саобраћај обуставља.

На магистралном путу Јајце – Доњи Вакуф због радова у тунелу „Скела“, током дана саобраћа се наизмјенично једном траком, а од 22.00 до 6.00 часова саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

На путу Тузла – Калесија због радова у тунелу „Чакловићи“, у ноћним часовима. од 22.00 до 6.00, саобраћа се наизмјенично једном траком.

Радови су току на путевима Сребреник – Орманица, Груде – Љубушки и Столац – Хутово.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.