У Подгорици се и синоћ одржао протест против најављеног формирања мањинске владе.

Лидер Демократске Црне Горе, Алекса Бечић казао је да тамо гдје не станује воља народа, станују корупција и криминал.

„Нема те кише, тога вјетра који може нас зауставити у одбрани изборне воље грађана. Црна Гора никад више не смије да живи у подјелама. Потребни су јој помирење, слога, економски просперитет… Хвала вам што сте величанственим скуповима довели до тога да пореметимо планове оних који су кренули издајничким путем и омогућили да остваримо неколико побједа“, рекао је Бечић.

Бечић је навео да грађани не желе ДПС и повратак у неслободу, те да им је доста „антидемократског система владања“.

„Зато су ово велике и значајне побједе. Имамо још једну – сад је свима јасно, након посљедњих изјава и незадовољства чланства појединих партија, да је наводна већина од 49 посланика за нову мањинску владу – пропала. Питање је имају ли више четрдесет једног, а камоли 49 посланика. Зато морамо да наставимо још одлучније, масовније и енергичније“.

Истакао је да иза себе има уједињену Црну Гору и људе свих вјера и нација.

Он је истако да су протести онемогућили да у фебруару по брзој процедури изаберу антидемократску владу.

То не могу сад спровести по кратком науму. Сад је сва моћ у рукама потпредсједника Скупштине Булајића. Друго, нема одгађања избора. Идемо 27. марта на изборе у Беранама и Улцињу, а крајем маја у Подгорици и петнаестак других општина. Видјеће тада шта је народна воља. Свједочићемо највећој побједи народне воље. Трећа ствар је то што је ДПС након 17 година отишао у опозицију на Цетињу“, закључио је Бечић.