Велика ми је част што као предсједник Републике Српске, управо у години кад обиљежавамо велики јубилеј – тридесет година њеног постојања, добијам ово високо одликовање, истакла је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић за „Новости“ у част добијања ордена поводом Сретења, Дана државности Србије.

Додала је да доживљава то и као поруку о посебном односу Србије према Републици Српској, који је предсједник Србије Александар Вучић исказивао претходних година на брижан и племенит начин.

Србија и Српска су нераскидиво везане братским, пријатељским, формалноправним и институционалним везама и сматрам да је ово још један знак посвећености том заједниству. Почаствована сам и признањем и могућношћу да томе допринесем и својим ангажманом. Предсједнику Србије и свим њеним грађанима честитам Дан државности уз жељу да Србија сваким даном напредује, као и да јача везе са Републиком Српском – казала је предсједница Републике Српске за „Новости“.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је такође данас изјавио да је захвалан предсједнику Србије Александру Вучићу што ће предсједници Српске Жељки Цвијановић додијелити орден.