Друштвена мрежа Инстаграм олакшала је својим корисницима уклањање постова, коментара и других активности с ове платформе.

Инстаграм је увео нове контроле профила које омогућавају корисницима да масовно бришу коментаре и постове, као и да прегледају протекле интеракције и хисторију претраживања.

Нове функције ће бити доступне у новој секцији корисничких профила под називом “your activity”, а циљ је олакшати проналазак и уклањање претходних интеракција. Иако је технички било могуће уклањати претходне лајкове, коментаре и постове на Инстаграму, то је било могуће само ручно један по један, наравно, не рачунајући потпуно уклањање цијелог корисничког профила.

Сада у секцији “your activity” постоје пречицец за преглед ранијих постова и сторyја, као и лајкова те коментара на феедовима других корисника. Ту су и пречице за преглед времена проведеног на апликацији, за хисторију претраживања, кликова на линкове и активности на нивоу профила попут промјене корисничког имена.

Инстаграм је најавио промјене у децембру истичући да би могле бити “посебно важне за тинејџере како би у потпуности разумјели које информације дијеле на Инстаграму”. Апликација је поново под притиском да креира и понуди више сигурносних могућности за млађе особе, а нове могућности укључујући уклањање претходних активности би могле бити корак ка смањењу поменутог притиска,пише клиx.ба.