Предсједник Нове српске демократије (НСД) и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић изјавио је данас да он лично неће бити дио нове владе Црне Горе, али да би ДФ требало да буде у њој.

Мандић је за Адриа ТВ најавио да ће ДФ иницирати разговоре унутар досадашње парламентарне већине и додао да очекује да то ураде и други, преносе подгоричке Вијести.

Мандић је рекао да је Влада Здравка Кривокапића пала због односа унутар ње, а најавио је и да ће се ДФ солидарисати са протестима Демократске Црне Горе.

Осим захтјева НСД који подразумијевају тражење ванредних избора и техничку владу која би припремила те изборе, Мандић је рекао да се Политички савјет партије бави и темом заустављања дискриминације српске националне заједнице, којој, како наводи, припада сваки трећи грађанин Црне Горе.

Оцијенио је да предсједник Црне Горе Мило Ђукановић игра игру разбијања парламентарне већине и поручио да му ДФ неће бити партнер у томе.

– Демократска Црна Гора је заказала протест за сутра. Заказали су га као партијски протест, нису се консултовали са нама, нису разговарали да то заједнички организујемо. Ми ћемо, свакако, исказати солидарност, и наши посланици ће отићи да искажу солидарност и тако ћемо показати да смо солидарни у једној неправди која се наноси једној политичкој организацији – рекао је Мандић.

Он сматра да протести треба да буду народни.

– Да протесте организује Организациони одбор састављен од свих политичких странака, да око захткева протеста треба да се договоримо и да изађемо са конкретним циљевима – рекао је Мандић.

Додао је и да му је жао што ДФ није имао прилику да буде дио извршне власти, јер би, како наводи, видјели каква би то била разлика.

Мандић је нагласио да ће му бити жао ако у новој влади не добију ту прилику.