Фото: Pexels

Постоји стара изрека која каже: „Наш ум је диван слуга, али је опасан господар!“

Мисли имају невероватну моћ и делују на наш живот, снове, на нашу стварност. Верује се да онај који их може усмеравати и контролисати од свог живота може направити све шта жели, без обзира на околности.

Нажалост, наше мисли често су ограничене и производ су двојности нашег мозга или свести. Постоје негативне мисли, а постоје и позитивне – ова двојност генерисана је наизменичним радом две хемисфере мозга или два супротна пола свести. Како бисмо били истински срећни, важно је да повремено зауставимо своје мисли и утишамо свој ум. Кад је наш ум смирен, надилазимо сва двојна ограничења, страхове, комплексе и илузије.

Заустављање мисли и ослобађање ума у већини случајева је веома тешко и то не можете учинити само тако. Међутим, тибетански монаси развили су једну сјајну технику која може помоћи да растеретите ум и отворите врата срећи и испуњењу жеља у животу.

Ево како да вам се испуни жеља – урадите ову чаробну вежбу од три корака:

1) Почните да пратите своје мисли, само их гледајте како долазе и одлазе. Проматрајући своје мисли 10-15 секунди поставите себи питање: „Одакле долази моја следећа мисао?“ Поновите ову вежбу још неколико пута.

2) Постепено, док посматрате своје мисли како долазе и одлазе из вашег ума, открићете празнину (простор између мисли) – нулту тачку. Можда је испрва неухватљива, али с временом ћете је освојити. С вежбом, овај простор ће расти и ширити се.

3) Када постанете свесни своје нулте тачке у мислима и како вам се буде повећавао јаз између мисли – открићете да оно чини чуда за вас. Испуниће ваше жеље, интуитивно одговорити на ваша питања и решити све изазове који су пред вама. Празнина мисли нас опушта, ослобађа и помаже нам да постанемо боља верзија себе.