Манифестација „Сви на снијег“ окупила око 200 дјеце и родитеља (ВИДЕО)

Аутор: Добрила Абазовић

0
Фото: Ј.Реновица

На забавној манифестацији „Сви на снијег“ одржаној данас на Сокоцу окупило се око 200 дјеце и родитеља који су се такмичили у вјештинама игара на снијегу, а најуспјешнији су добили симболичне награде.

Ања Крсмановић, предсједник Омладинске организације Соколац која је и организатор овог окупљања, рекла је Срни да су се малишани такмичили у спуштању на клиску, у санкању и породично-групном прављењу Сњешка Бијелића.

Она је истакла да је на овој другој манифестацији игара на снијегу био много већи одзив од прошлогодишњег, иако такмичарима временске прилике данас нису биле наклоњене због слабе кише.

Фото: Ј.Реновица

„Срећни смо што ништа није утицало на добар одзив и ентузијазам у такмичењу на снијегу младих Сокочана и Сокочанки, за које је ово био дођивљај за памћење“, навела је Крсмановићева.

Прво мјесто у спуштању на клиску припало је Михајлу Ковачевићу, друго Елени Ђерић, а треће Иви Елез.

Фото: Ј.Реновица

Најуспјешнији у сањкању били су Тијана Косорић, Срђан Буха и Емилија Косорић, а побједник у прављењу Сњешка Бијелића је група „Раја из краја“.

Фото: Ј.Реновица

Васил Војиновић, мајстор у прављењу Сњешка, у чему су му помагали Матија Ћајић и Давид Савчић, рекао је да награда није толико битна, колико лијепо поподне на снијегу, уз дружење и игру са вршњацима.