Одборници једногласно подржали више одлука и иницијатива (ВИДЕО)

Аутор: Добрила Абазовић

0
Фото: РТВ Источно Сарајево

Одборници Скупштинске општине Соколац усвојили су једногласно одлуку о давању сагласности на закључење уговора о продаји земљишта између општине и Миодрага Планинчића, те одлуке о разрјешењу предсједника Општинске изборне комисије /ОИК/ Драгутина Субашића и именовању члана ОИК-а.

Начелник општине Милован Бјелица изјавио је новинарима да се сагласност односи на продају неизграђеног градског грађевинског земљишта непосредном погодбом ради комплетирања грађевинске парцеле једном привредном субјекту на Сокоцу.

Коментаришући иницијативу да се у програм заједничке комуналне потрошње уврсти и депоновање и одвоз отпада са сеоских подручја, што до сада није било организовано у овој локалној заједници, Бјелица је навео да је у протеклом периоду много урађено у овој области.

„На Сокоцу су формирана четири нова насеља и у протеклих неколико година набављено је око 90 контејнера и једно возило за одвоз смећа, али нам највећи проблем сада представља комунални отпад по мјесним заједницама, за шта су потребни велики контејнери“, рекао је начелник општине Соколац.

Он је подсјетио да су контејнери и возило за одвоз комуналног отпада набављени захваљујући донаторима, подршци ресорног министарства Републике Српске, Фонду за заштиту животне средине, Развојном програму УН и америчкој Амбасади, те изразио наду да ће у овој години бити ријешен проблем набавке специјалног возила за комунални отпад.

Бјелица је навео да су у сусједним општинама овај проблем ријешили уз помоћ шумских газдинстава јер се тај отпад углавном налази у зони шумског земљишта, па би о овој теми требало разговарати са представницима соколачког Шумског газдинства „Романија“.

Шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Ђорђе Радић истакао је да су одвоз отпада и дивље депоније у сеоским насељима горући проблем на подручју Сокоца, те да су једногласно подржали иницијативу одборника СДС-а Миодрага Дупљанина да се то ријеши.

Према његовим ријечима, познато је да локалном комуналном предузећу недостаје довољно средстава и специјално возило за одвоз отпада, те да је неопходно тражити помоћ од виших нивоа власти.

На овој сједници једногласно је прихваћена и одлука о разрјешењу предсједника ОИК-а Драгутина Субашића због истека мандата, те одлука о именовању Милијане Дрињак за члана ове комисије на мандатни период од седам година, која ће након спроведеног поступка бити прослијеђена на сагласност Централној изборној комисији БиХ.

Одборници су на данашњој сједници подржали и иницијативу Савјета за спорт према којој је потребно тражити нова рјешења за финансирање спортских клубова у овој локалној заједници.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име