Употријебите ове ријечи сљедећи пут када осјетите да улазите у сукоб и примијетићете промјену.

Свађе и расправе су у свакој вези нормалне.

Ако се апсолутно никада не свађате са партнером, можда нисте потпуно искрени и природни у том односу.

Како смо сви различити и сви имамо различите потребе и жеље, у реду је да повремено уђете у сукоб. Битније од тога јесте како га рјешавате.

Иако не постоји тајна формула која би загарантовала успјех неке везе, постоје већ испробани савјети који другима помажу и које можемо да примијенимо на сопственим примерима, а један такав је на свом Тик – Ток профилу подијелио психолог и стручњак за везе.

Према његовом мишљењу, постоји шест ријечи које вам могу помоћи да на једноставан начин избјегнете улазак у даљу расправу са партнером.

– Већ неколико година моја супруга и ја чим приметимо да је овај други незадовољан, питамо “Да ли желиш утеху или решење?” – рекао је он у видео – запису, а та им реченица, тврди психолог, у просеку 9 од 10 пута помогне да избегну свађу.

Објаснио је како “утјеха” значи само бити уз партнера и саслушати га са разумијевањем, умјесто покушаја да му ријешимо проблем.

– Тада не тражимо решења и не покушавамо да помогнемо, већ само слушамо партнера – каже он.

Свима нам је понекад потребно раме за плакање и неко ко нас разумије, а стратешко планирање партнера како да ријеше неки проблем понекад може бити иритантно. Неки пут пак, каже психолог, сви желимо да нам неко заиста помогне да пронађемо излаз из проблема, па то и покушамо када нам партнер каже да “жели рјешење”.

“Мој муж је тренутно под великим стресом, па ми је баш ово потребно”, написала је једна жена у коментару, а неки коментари су били да их партнер излуђује када им стално нуди рјешење, а често им је само потребан емпатичан саговорник.