Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић није лобирао за аутокефалност такозване „црногорске цркве“ како је објавио портал “Аналитика”, сазнаје иН43С у круговима Цариградске патријаршије.

Патријарх Вартоломеј је у дугом и срдачном разговору енергично подржао јединство Српске православне цркве, нагласивши да је он лично рашчинио Мираша Дедеића и то сматра добром одлуком.

На састанку је било разговора о унутрашњим приликама у Црној Гори, где је патријарх Вартоломеј показао висок ниво информисаности шаљући поруку да се отворена питања морају решавати дијалогом, наглашавајући да је Српска црква у Црној Гори једина канонски призната и да је са забринутошћу пратио настојање бивших власти да отуђе њене храмове и имовину.

Патријарх Вартоломеј је у разговору са Бечићем изнео очекивање да ће га ускоро посетити Патријарх српски господин Порфирије.

У једној срдачној атмосфери, показујући симпатије према младом госту, патријарх Вартоломеј је изразио задовољсто избором митрополита Јоаникија, као врлог ученика и достојног наследника митрополита Амфилохија, на чело најстарије Епископије Српске цркве чији се континуитет није прекидао више од осам векова.

Извор ИН4С, категорично демантује да се ни у једом тренутку није говорило о Македонском и Украјинском питању, као и да је жуту штампу као оружје у рукама разних видљивих и невидљивих појединаца и моћних организација, препуну сензација, политичког маркетинга узалудно демантовати.