А.Р. из Какња оптужен је да је прије нешто мање од годину дана тукао полицајца, од којег је претходно тражио марку.

Оптужницу против њега подигло је 6. јануара Кантонално тужилаштво Зеничко-добојског кантона, а недавно потврдио Општински суд у Какњу.

Оптужен је да је 5. фебруара прошле године око 20.50 у Какњу, након што га је Д.С, полицајац локалне полицијске станице, упозорио да се недолично понаша због пијанства те му рекао да иде кући, почео свађу с полицајцем.

Полицајцу је рекао: ‘Дај ми сад ти марку кад ниси дао да ми они дадну’, након чега га је полицајац поново упозорио на понашање и упутио га да иде кући, на шта је А.Р. одговорио: ‘Нећу кући, сад ћеш видјети'“, наглашено је у оптужници, а потврђено је „Независним новинама“.

Судећи по оптужници, А.Р. тада почиње да искаљује бијес над полицајцем.

– Десном затвореном песницом га је ударио у главу, то јест у десну сљепоочницу, а затим га једном руком ухватио за прса и повукао према себи – истиче се у оптужници.

На тај начин, додаје се, оштетио је службену униформу полицајца, односно покидао му кравату и дугмад кошуље.

– Другом руком снажно је стиснуо полицајца око врата у намјери да га обори на тло – додаје се у оптужници.

Притом је, наглашено је, дошло до међусобног нагуравања, у којем га је Д.С. више пута ударио руком у главу.

– Полицајац га је затим успио оборити на тло, али је А.Р. наставио да пружа отпор. У том тренутку пришао је К.М. који је помогао у савладавању А.Р, тако што му је ухватио лијеву руку и ставио на леђа, док је Д.С. ухватио десну руку осумњиченог и направио такозвану полугу те га тако савладао – закључено је у оптужници.

У овом нападу полицајац је лакше повријеђен: имао је огуљотине коже на кољену и нагњечења коже главе.

Како сазнају „Независне новине“, А.Р. је већ осуђиван.