Министарство просвјете и културе Републике Српске дало је сагласност за организовање наставе на даљину свим основним и средњим школама на подручју града Требиње у периоду од 24. до 28. јануара 2022. године, те школама на подручју општине Соколац у периоду од 24. јануара до 6. фебруара 2022. године.

Обустављање наставе у школама у наведеном периоду и прелазак на одвијање наставе на даљину предложили су штабови за ванредне ситуације града Требиње и општине Соколоц због неповољне епидемиолошке ситуације на подручју њиховог града, односно општине.

Основне и средње школе са подручја града Требиње и општине Соколац организоваће наставу на даљину примјеном различитих средстава електронске комуникације, те обавијестити родитеље и ученике о наведеној организацији рада.

Према информацијама које је Министарство просвјете и културе до данас добило од школа, у свим осталим основним и средњим школама у Републици Српској настава у другом полугодишту почиње у понедјељак, 24. јануара 2022. године, у школским клупама и у складу са важећим препорукама и упутствима Инстититута за јавно здравство Републике Српске.