Фото: Б.Марковић

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Соња Караџић Јовичевић рекла је Срни да се сви у Српској морају сложити о Дану Републике, не због ината, него због самопоштовања.

Јовичевићева је захвалила свима који су на било који начин допринијели да Република Српска настане и опстане, а посебно онима који и данас због тога страдају, а да се због свог доприноса не стиде и не кају.

– Хвала свима који су своју судбину уткали и везали за Српску, остали и опстали дијелећи судбину са њом и народом. Хвала и онима чија нас је бахатост и зла намјера натјерала да је створимо и онима који стално кидишу на њу, што нас држе будним и подсјећају да је чувамо – нагласила је Јовичевићева.

Она је указала да Република Српска није настала на политикантству и калкулацијама и да се на томе неће ни одбранити.

Због тога нико нема право на монопол над овим даном, а сви имамо право и обавезу – право на понос, обавезу на сјећање и захвалност. Зато, нека нам је Српска срећна, безбједна, напредна – истакла је Јовичевићева.

Она је пожељела да Република Српска буде боља за све који остају и за све оне који пожеле да се врате, да имају гдје да се врате и ко да их дочека.

– Ако се никада ни око чега не можемо сложити око овог дана морамо. Не из ината него из самопоштовања – рекла је Јовичевићева поводом 30 година Републике Српске.

Она је свим грађанима Републике Српске честитала Дан Републике.

Хвала онима који нису више међу нама, а борили су се и страдали и у рату и у миру за њу и за нас. Слава им – рекла је Јовичевићева.

Република Српска 9. јануара слави 30 година постојања.