Бјелица: Општина Соколац ради на спровођењу препорука ревизорске комисије (ВИДЕО)

0

Главна служба за ревизију јавног сектора Републике Српске објавила је Извјештај о проведеној финансијској ревизији Општине Соколац за 2020. и Извјештај о проведеној ревизији „учинка на тему Усклађеност средњег образовања са потребама тржишта рада“.

– Општина Соколац је већ пети пут добила мишљење са резервом службе за ревизију. Он није одбијен, нити негативан, али са одређеним препорукама са којима смо упознати. служба је свој посао обавила веома коректно и немам примједбе на чланове ревизорске комисије – рекао је начелник Сокоца Милован Бјелица гостујући у нашем Јутарњем програму.

Ревизорска комисија дала је 19 препорука и ми смо већ у току са уклањањем грешака, нагласио је Бјелица.

– Када су у питању јавне набавке било је замјерке за реконструкцију зграде општине, у питању је била сума око 30.000 КМ и сљедећа препорука је била за отпис потраживања што неки покушавају да злоупотријебе – каже Бјелица.

Од посљедњег извјештаја из 2017, када је ревизорска комисија имала 14 препорука, у потпуности је реализована само једна. Бјелица истиче да су то биле мање замјерке, гдје за неке, како каже, нису имали времена да спроведу, али додаје да ни у једном моменту није злоупотријебљен закон и да је рјешавање тих препорука у завршној фази.

– Радимо све што можемо. Ја нисам сигуран да ћемо све испоштовати за годину дана, али ћемо се трудити да отклонимо недостатке – истакао је начелник општине Соколац.