Фото: Б.Радоњић

Дјеца средње и старије вртићке групе Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац синоћ су никољданском приредбом одушевили присутне приказом традиционалног начина дочека гостију на прослави крсне славе.

Овај програм представља круну вишедневних „Никољданских свечаности“, а према ријечима вршиоца дужности директора соколачког обданишта Споменке Маловић претходно су дјеца имала креативне радионице посвећене предстојећим празницима, организован је сценски приказ дочека Светог Николе у дворишту вртића, као и обиљежавање крсне славе Установе која прославља овог светитеља.

– Малишани су се за приредбу припремали око десет дана, били су вриједни, што је могло да се види током извођења пјесмица, скечева, рецитација и плеса. Мале обавезе нам предстоје и у наредним данима, па је тако у уторак 28. децембра планирана подјела новогодишњих пакетића у 10.00 часова, које је за сву дјецу и запослене обезбиједио начелник општине Соколац Милован Бјелица, а биће организовано и сликање са Дједом Мразом. Наредног дана, запослени ће организовати „Новогодишњи базар“ у дворишту вртића, на коме ће потенцијалним купцима бити понуђени украсни предмети, икебане, корпице и никољданске чизмице, све оно што су дјеца и васпитачице правили на креативним радионицама – најавила је Маловићева.

Никољданска приредба одржана је у Парохијском дому Цркве Светог пророка Илије.