Како бисмо предстојеће празнике прославили у мирном и безбједном окружењу поздрављам и подржавам акцију полиције Републике Српске „Петарде нису играчке“.

Такође, овим приликом апелујем на све грађане да се придржавају важећих законских одредби у циљу стварања безбједне и угодне атмосфере за прославу празника.

Свједоци смо вијести о повредама дјеце приликом употребе пиротехнике. У медијима су сваке године присутне вијести о несрећама, а посљедња у низу је вијест да је четранаестогодишња дјевојчица из Јагодине задобила тешке тјелесне повреде усљед коришћења пиротехничких средстава, те да је остала без шаке.

То су трајне посљедице по живот зарад мало нечега што и није забавно.

Пуцање петарди оставља посљедице и по особе са аутизмом, сигуран сам да су многи погледали видео снимке који то потврђују.

Овом приликом желим да апелујем на суграђане да не излажу себе повредама и животу са хендикепом. Да послушају родитеље, наставнике и професоре те да поштују закон и прописе. Такође апелујем на оне који неовлаштено али и овлаштено продају пиротехничка средства да то не чине, посебно не дјеци.

Полицијски службеници Полицијске станице Соколац већ су одржали предавања за ученике основне школе у Сокоцу о посљедицама које могу настати усљед нестручног руковања приротехничким средствима.

Подизањем свијести код најмлађих суграђана свима нам је циљ да дјелујемо превентивно и да спријечимо нежељене посљедице.

Начелник општине Соколац
Милован Бјелица