Да ли сте некад размишљали како би било провести новогодишње празнике у дому најпознатијег деке на свету?

Да ли сте знали да Деда Мраз има службено место становања и да му можете отићи у посету?

Наћи ћете га у Рованиемију, граду познатом по многим атракцијама, али је наравно Деда Мраз највећа од свих.

Не само да је испуњен невероватним божићним атракцијама, већ је и дом главне поште Деда Мраза. Овде се сортира и испоручује пошта из целог света послата Деда Мразу. Поврх тога, велика разноликост атракција и његова погодна локација чине село Рованиеми врхунским местом за доживљај.

Канцеларија Деда Мраза

Канцеларија Деда Мраза сматра се званичним местом за упознавање Деда Мраза. То је главна зграда у месту и немогуће је промашити. Висока централна кула је јако осветљена, а линија арктичког круга пролази тачно кроз њу. Зграда има продавницу поклона, али велики део је посвећен искуству сусрета са Деда Мразом.

Сусрет са Деда Мразом

Сусрет са Деда Мразом у његовој канцеларији је посебна посластица. Редови су дуги, али вијугају кроз магичну стазу кроз пећине и радионицу. Гледајући кроз кључаонице, деца могу да виде вилењаке како граде играчке за децу широм света.

Свака група има на располагању око 5 минута са Деда Мразом у фантастичној канцеларији на Северном полу која ће од свакога учинити верника. Искуство у канцеларији Деда Мраза је бесплатно, међутим, накнада за фото и видео пакете почиње од 39 евра. Посетиоцима није дозвољено да сами снимају или фотографишу Деда Мраза.

Главна пошта Деда Мраза

Главна пошта Деда Мраза је његова „званична“ пошта у Финској.

Са овог места посетиоци могу послати писмо породици код куће или широм света са званичном марком Деда Мраза у Арктичком кругу. Ако пожелите, за 8,5 еура ћете добити писмо које је написао сам Деда Мраз, што је одличан начин да изненадите своје пријатеље.

Нажалост, у Лапонији нећете пронаћи летеће ирвасе, али се можете провозати санкама за ирвасе и посетити фарму ирваса? Постоје три различите туре од 5 до 35 минута, а коштају од 18 до 65 еура по особи. Није јефтино за кратку вожњу, али је свакако искуство које ће се памтити. За само пет додатних еура добићете и службену возачку дозволу за ирвасе, али тешко да ће вам бити од користи изван Лапоније.