Уз помоћ ове дијете можете скинути пет до шест килограма за 10 дана. Ипак, имајући у виду да је у питању рестриктивна дијета, не би требало да се држи дуже од 14 дана.

Кисело млијеко је изузетно корисна намирница која нормализује активност органа за варење, побољшава имунитет, помаже „скупљање” и избацивање токсина из организма и подстиче метаболизам, пише Ствар укуса.

Док држите дијету са киселим млијеком препоручују се сљедеће намирнице: Природно кисело млијеко – 500 г дневно, воће – до 300 г дневно (осим грожђа, диња и лубеница због велике количине шећера коју садрже), месо – до 100 г дневно (риба, пилетина и Ћуретина – са које су одстрањени кожица и масноћа), поврће (плодови) – до 300 г дневно (парадајз, ротква, краставац, паприка…), поврће (зелениш) – до 300 г дневно (зелена салата, кељ, купус, рукола, ендевија…)

Количина киселог млијека коју ћете користити у појединим рецептима зависи од ваше жеље и укуса. Битно је да се поједе 500 г киселог млијека дневно, а како је распоређено по оброцима, то је већ ваша ствар.

ПРИМЈЕР ЈЕЛОВНИКА

Доручак

Желе од киселог млијека и малина, шољица зеленог чаја или шољица чистог сока од поморанџе.

Ручак

Шоља топлог биљног чаја, хладна супа направљена од киселог млека и краставаца исечених на ситне колутиће, 100 г куваног меса, салата од краставца, парадајза и зачинског биља, кисело млеко по жељи, чаша топле лимунаде (без шећера).

Поподневна ужина

Парадајз са киселим млијеком. У кисело млијеко додајте мало сенфа, мало соли и у блендеру кратко измиксујте.

Вечера

Шоља топлог биљног чаја, боранија на пари са киселим млијеком, чаша топле лимунаде без шећера).