На данашњој редовној осмој сједници Скупштине општине Соколац одобрници СДС-а; ДНС-а и ПДП-а упутили су на Нацрт буџета општине за 2022.годину 20 амандмана, које скупштинска већина није подржала.

Одборник СДС-а Данко Вучетић је тим поводом нагласио да владајућа већина није усвојила Нацрт буџета и да се тиме наставља континуитет неподржавања рада Начелника општине по свим сегментима.

„На данашњој сједници Скупштине општине Соколац владајућа већина, то треба нарочито истаћи, није подржала ни један од 20 амандмана СДС, ДНС и ПДП-а.

Владајућа већина, треба нагласити и народ општине Соколац да зна, није подржала да се повећа грант за спорт са 300.000 на 350.000 КМ, што смо ми предложили.

Затим нису усвојили амандман гдје смо ми предлагали да се за свако новорођено дијете на општини Соколац исплати по 500 КМ.

Такође нису усвојили амандман да се у буџету општине планира 20.000 КМ за вантјелесну оплодњу.

Нису усвојили ни амандман да се повећа са 50.000 на 100.000 КМ подстицај пољопривредним газдинствима, као ни амандман да се повећа дио за стипендије још за 30.000 КМ . Све то довољно говори о раду и мишљењу скупштинске већине у општини Соколац.

Одборници Скупштинске већине нису подржали повећање средстава за невладине организације у износу од 65.000 КМ, као ни буџетску ставку од 100.000 КМ за куповину земљишта у ул. Цара Лазара и Немањиној за потребе паркинг простора“ – истакао је Вучетић.