Фото: Ј.Маринковић

Представници Микрокредитног друштва „Микрофин“ обезбиједили су два ЛЕД ТВ уређаја за Основну школу „Соколац“. Ова вриједна донација, која је данас уручена школи, убудуће ће олакшати приступ дигиталним интерактивним уџбеницима те бити од користи и ученицима и наставницима.

Шеф филијале Рогатица МКД „Микрофин“ Данко Башевић изјавио је ово једна од школа Сарајевско – романијске регије у којима се врши опремање учионица неопходним ИТ уређајима, а све то с циљем да наставни процес буде у складу са савременим развојем образовања као и условима које је наметнула пандемија.

– У претходном периоду смо помагали рад више вртића, школа и библиотека широм БиХ, како би малишани имали боље услове за свакодневне активности. Ту праксу планирамо наставити и у будућности, јер чврсто вјерујемо да брига о најосјетљивијим члановима нашег друштва треба да буде примат свих нас – поручио је Башевић.

Ђорђе Рајић, директор Основне школе „Соколац“ захвалио је „Микрофину“ и њиховим представницима, наглашавајући да су уређаји дошли у право вријеме те да ће бити постављени у учионицама гдје бораве ђаци другог разреда, који од ове године имају нови предмет – Дигитални свијет.

– Нови предмет подразумијева увод у савремене технологије и њихову употребу у свакодневном животу. Ресорсно министарство је припремило дигиталне уџбенике, који нису само дигитална верзија штампаног уџбеника, већ интерактивна платформа која се користи управо на часу. Уз ове телевизоре настава ће и те како бити унапређена. У будућем периоду, уколико будемо у могућности, планирамо да што више опремимо учионице на овакав начин да би свако одјељење имало приступ интерактивним садржајима. Ми, просвјетни радници, држимо се оних традиционалних и провјерених метода рада, али уз помоћ савремених технологија. Дјеца су од рођења окружена управо тим новинама, што им морамо понудити и у школама. Ово је заиста вриједан поклон. Сигуран сам да ћемо и убудуће сарађивати са „Микрофином“, а ми као школа потрудићемо се да им се на примјерен начин одужимо – додао је Рајић.

Основна школа „Соколац“ је, по броју ученика, једна од већих школа Сарајевско-романијске регије. Броји 840 ученика, распоређених у 39 одјељења. Узимајући у обзир да је финансирање школа у Републици Српској сведено на основна материјална средства, а школа као некомерцијална установа нема могућност додатног финансирања, дио проблема опремања ИТ уређајима ријешен је поменутом донацијом Микроредитног друштва „Микрофин“.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.