Фото: Бојана Марковић

Снијег који је падао током протекла 24 часа у већем дијелу Сарајевско – романијске регије нанио је мање потешкоће становницима општине Соколац, али дежурне екипе за одржавање путева, електродистрибуције, као и радници соколачке топлане, предано и ажурно обављају своје пословне задатке. Механизација предузећа за одржавање, заштиту, реконструкцију и изградњу путева “Романијапутеви” тренутно је распоређена на регионалним путевима и чисти приоритетне правце, тако да се саобраћај на магистралним путевима Сарајевско – романијске и горњодринске регије одвија уредно и без застоја.

Овог јутра у Сокоцу осванули смо са сњежним покривачем висине 25 центиметара и јутарњом температуром од -4 степена, што није неуобичајено за ово доба године. Снијег, праћен јачим вјетром, није изненадио раднике Електродистрибуције, иако је узроковао одређене прекиде у испоруци струје.

– Од ноћас без напона су далековод Каљина и трафостаница Бабине на далеководу Ново Село. Дежурне екипе су од 6.00 часова јутрос на терену и у наставку дана предвиђамо отклањање кварова – потврдио је управник Радне јединице “Еелектродистрибуције” а.д. Пале Срђан Кнежевић.

У згради Општине дошло је до кратког прекида у гријању, а разлог је прегоријевање склопке на вентилатору у току јучерашњег дана.

– Ријеч је о дотрајалом дијелу уређаја, који је тешко набавити. На срећу, изашао нам је у сусрет власник предузећа за прераду дрвета “Нови комерц”, који нам је обезбиједио склопку из свог погона. Јутрос је уредно гријање у свим дијеловима града – изјавио је в.д. директор Јавног комуналног предузећа “Соколац” Огњен Ђурковић.

Метеоролози за данас нису најавили нове сњежне падавине, што је олакшавајућа околност.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.