Након одиграних петнаест кола Друге лиге Републике Српске – исток, ФК „Гласинац 1936“ из Сокоца јесењу сезону је завршио на десетом мјесту првенствене табеле са осамнаест бодова од укупно шеснаест екипа које учествују у овом такмичењу.

Према ријечима тренера соколачких фудбалера Огњена Крешталице, ова позиција је била очекивана, ако се узме у обзир да преовладава млађи кадар играча јер је неколико старијих због личних обавеза везаних за посао морало привремено напустити клуб.

– На почетку првенства смо зацртали тај циљ, средина табеле, можда смо могли и боље, међутим у посљедња четири кола смо били ослабљени, без стандардних играча Деурића, Шкоба и Лиздека. Морам да нагласим да ниједно коло нисмо наступали у пуном саставу, увијек је био неко ко недостаје. Радује чињеница да су двојица играча из кадета одиграла четири утакмице – нагласио је Крешталица.

Он се осврнуо и на немиле догађаје са утакмица током такмичења, у коме како каже није било спортског и коректног суђења. Издвојио је утакмице које су игране на Палама, у Војковићима, Невесињу и Чајничу, када су биле присутне одређене неправилности око свирања пенала.

Пред фудбалерима „Гласинца 1936“ слиједи пауза до двадесетог јануара наредне године, а наставак такмичења у Другој лиги РС – исток очекује се у марту.

– Када наставимо са тренинзима, план је да доведемо неколико играча са стране да се осигурамо, а свакако ћемо потенцирати игру млађих фудбалера. Имамо изузетно добар састав кадета који су прваци Сарајевско – романијске регије, а поред ове лиге играју и кантоналну, гдје су тренутно на трећем мјесту и ту се боримо за завршницу – истакао је он.

Крешталица је додао да ће се од наредне сезоне највјероватније формирати три лиге у РС, што ће бити одлична прилика за млађе категорије фудбалера.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.