Фото: П.Добриловић

Кошаркашки клуб „Соколац“ избачен је из Прве лиге Републике Српске, незванично сазнаје портал „Соколац-срце Романије“.

Повод ове скандалозне одлуке Кошаркашког савеза Републике Српске је недавна првенствена утакмица између Славије и Сокоца, прекинута тринаест секунди прије краја при резултату 71:71.

Такође, КК „Соколац“ суспендована су четири играча и главни тренер Томислав Тамбурић, иако се на снимку јасно види да је тренер Сокочана смиривао узaвреле страсти у Спортској дворани Славија.

До инцидента је дошло послије поена Печенице, када Соколац долази до водства 71:69 и Славији остаје 13 секунди за напад. Тренер домаћих, Александар Дамјановић, је звао тимеоут и кренуло се из поља напада. На извођењу, Игор Ђерић добија неспортску због, по мишљењу судија, фаула прије извођења лопте у игру. Погодио је оба бацања Душан Елез, а онда се опет кренуло на извођење аута. Ту сада Филип Зелић према мишљењу арбитара прави неспортски фаул прије увођења лопте у игру и Славија добија поново бацања и лопту са стране. То је била кап која је прелила чашу незадовољства код гостију, који крећу према судијама данашњег меча, а онда и напуштају паркет незадовољни њиховим арбитрирањем.

Да ли ће ово бити коначна одлука Кошаркашког савеза Републике Српске, остаје да се види имајући у виду да КК „Соколац“ има право жалбе у наредна 24 часа.

Евентуалним потврђивањем ове драконске казне, несумњиво би се направио преседан над преседанима, а углед Кошаркашког савеза РС довео у питање.