У суботу је у оквиру шестог кола Прве лиге Републике Српске ЖОК „Гласинац“ у Бијељини побиједио домаћи „Радник“ са максималним резултатом 3:0 и тренутно заузима треће мјесто на табели са 12 бодова, иза другопласиране „Инове“ и првопласираног „Борца“ из Бањалуке.

Коментаришући овај сусрет, тренер соколачких одбојкашица Марко Обреновић је истакао да утакмица није била лака и оцијенио да је ово био један од најбољих финиша до сад, у коме су Сокочанке минус на почетку првог сета претвориле у велики плус, а затим добиле и друга два сета.

– Дјевојке су на терену показале велики жар и одговорност у тешким тренуцима. То је оно што мене као тренера радује, да се кроз њихово понашање у игри препознаје тимско дјеловање. Противник је био изузетно тежак, ми смо дали све од себе и ова побједа нам је веома драга. Морам нагласити да смо у овој утакмици били ослабљени, двије дјевојке због личних обавеза нису биле ту, па су могућност да се покажу имале дјевојке које нису првотимци, да осјете такмичарски дух, љепоту игре и спортско понашање – навео је Обреновић.

Он је додао да су у Првој лиги РС квалитетне екипе, да се игра добра одбојка, гдје свако може да побиједи.

– Циљ нам је да током такмичења останемо у врху табеле, да што више играча прође кроз утакмице, да их оспособимо, јер за годину или двије остаћемо без четири играчице које ће отићи на студије. Дакле, морамо се концентрисати да имамо пионирску екипу, затим кадетску и јуниорску, да би дошли до сениорске – закључио је тренер Обреновић.

У суботу 6. новембра на домаћем терену одбојкашице „Гласинца“ снаге ће одмјерити са „Дрином“ из Зворника. Утакмица почиње у 17.00 часова.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.