Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је Срни, након састанка са премијером Српске Радованом Вишковићем у Источном Сарајеву, да је ова локална заједница кандидовала шест приоритетних пројеката за које им је потребна помоћ Владе.

“Као приоритетне Влади Српске смо предложили пројекте чија реализација је у току, од којих су приоритетни пројекти водовода и канализације и у области путне инфраструктуре у соколачким насељима”, навео је Бјелица.

Он је нагласио да за нихов завршетак нису потребна значајно велика средства, јер су урађени пројекти и спроведене процедуре, те је потребно још средства да буду завршени.

Према његовим ријечима то су пројекти гдје општина није успјела измирити дио својих обавеза и за које се очекује обећана помоћ Владе Републике Српске.

Бјелица је нагласио да је рано говорити о износу помоћи који општина Соколац очекује од Владе Српске, јер ће, како је речено, Влада Српске у наредном периоду издвојити 20 милиона КМ за инвестирање широм Републике Срспке.

Он је рекао да је општина Соколац изнијела и пројекте планиране за наредну годину када је у питању путна инфраструктура и трећа трака, односно брзи пут преко Романије, те да је кандидован пројекат Градске куће, пословне и индустријске зоне.

“Наша општина је подржана кад је ријеч о успостављању индустријске зоне на дијелу Гласиначког поља и пословне зоне у кругу бивше дрвне индустрије `Нова Романија`”, навео је начелник општине Соколац.

Он је нагласио да се на данашњем састанку са премијером Вишковићем разоварало и о питању здравства и образовања.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас са градоначелником Источног Сарајева Љубишом Ћосићем и начелницима општина у саставу овог Града о потребама ових локалних заједница и могућностима помоћи Владе Српске у реализацији приоритетних пројеката.