Градоначелник Ћосић у посјети соколачком обданишту (ВИДЕО)

0

Поводом „Недјеље дјетета“ данас су градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и његов замјеник Слободан Амовић са сарадницима посјетили Установу за предшколско васпитање и образовање у Сокоцу.

Наглашавајући да је ово најљепша седмица у години, градоначелник Љубиша Ћосић је истакао да се лично увјерио како запослени у овом вртићу на један озбиљан и квалитетан начин брину о најмлађим Сокочанима.

– Тренутно је у овом вртићу око 160 са капацитетом од 200 дјеце и то је јасан показатељ да у Сокоцу ова установа и запослени воде рачуна о томе да малишани у предшколском узрасту добију оно што им је најбитније. Оно што сам видио по осмијесима и расположењу дјеце јесте да васпитачи свој рад обављају веома одговорно. Данас смо учинили један ситан гест, који је само скроман поклон за ово обданиште у виду постељина за дјецу и опреме за васпитачице – навео је градоначелник.

Он је додао да се упознао са тим да обданиште дјелује и функционише у систему општинске управе.

– У наредној 2022. години Град Источно Сарајево ће се потрудити да поред општина које подржавају и суфинансирају јавне предшколске установе, да подршку раду ових установа на нивоу Града и обезбиједи средства за те намјене. Источно Сарајево је један град са шест својих општина, без обзира на урбану неповезаност, град који чине исти људи и који ћемо још више развијати и јачати – нагласио је градоначелник Ћосић.

Вршилац дужности директора Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац Споменка Маловић захвалила је на посјети градоначелнику и његовим сарадницима.

– Почаствована сам данашњом посјетом и захвална градоначелнику на несебичној помоћи, али и на томе што је нашао разумјевања за потребе наше установе. Надам се да ћемо и у будућности имати овако лијепу сарадњу, као што смо је започели. У обданишту је тренутно уписано 158 дјеце распоређених у осам васпитно – образовних група – подсјетила је Маловићева.

Манифестација „Недјеља дјетета“ под овогодишњим слоганом „Заједно можемо све“ у соколачком вртићу завршава се сутра када је планирано да дјеца учествују у различитим спортским активностима.