Руководство Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву уприличило је данас свечани пријем за 61 бруцоша поводом почетка академске године.

Декан Електротехничког факултета Божидар Поповић рекао је новинарима да су задовољни бројем уписаних, мада су очекивали већи одзив.

Поповић је будућим бруцошима поручио да бирају перспективне факултете који ће им омогућити да брзо дођу до запослења.

“Наши студенти током треће и четврте године имају стипендије из реалног сектора што је јако битно. Менаџмент факултета се труди да оствари прве контакте са привредом за наше студенте, како би им било што лакше да дођу до запослења”, истакао је Поповић.

Продекан за наставу Срђан Лале рекао је да је од три студентска програма на овом факултету највеће интересовање владало за смјер Рачунарство и информатика, а бруцоши долазе из Источног Сарајева, и осталих градова источног дијела Републике Српске, а неколико их је и из Федерације БиХ.

“Бруцошима бих поручио да већ од данас почну да уче и редовно долазе на предавања, јер је Електротехнички факултет захтјеван, али ће из зато након дипломирања бити много лакше да дођу до квалитетног посла”, рекао је Лале.

Бруцош Наташа Елез из Источног Сарајева каже да је електротехнику изабрала јер је ријеч о перспективном занимању, које омогућава запослење након завршетка студија.

Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву укупно похађа око 600 студената.