Претходног викенда почело је такмичење у оквиру Друге лиге Републике Српске за рукометаше, гдје је у суботу соколачки „Гласинац“ на домаћем трену савладао екипу ОРК „Перихел“ из Брчког са 35:23.

Тренер РК „Гласинац“ Јован Боровчанин није крио задовољство поводом побједе, истичући да је утакмица била изнад очекивања и није била позната јачина противника.

– На терену смо показали да смо спремно дочекали ову сезону, што нам је био и циљ. Утакмицу смо, можемо рећи добили „рутински“. Презадовољни нашом игром, резултатом и односом према игри крећемо са прва три бода у наставак такмичења –навео је Боровчанин.

Наредног викенда, „Гласинац“ ће играти у Источном Сарајеву са „Славијом“.

– Без великог притиска, оптерећења, као и до сада идемо да одиграмо добру утакмицу. За петнаест дана почиње и Кантонална лига ФБиХ, тако да су наши играчи попуњени са утакмицама све до децембра, тачније са свим што смо у претходним годинама били ускраћени. Изборили смо се за те неке такмичарске утакмице које за њих много значе, јер тренинг је једно а такмичење и утакмице сасвим друго – казао је Боровчанин.

Боровчанин је посебно нагласио да у клубу никада не издваја индивидуално играче, правило је да наступају сви заједно, јер рукомет је колективни спорт у коме сви побјеђују и сви губе.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.