Окружни суд у Бањалуци одбио је жалбе адвоката осумњичених у афери „Корона уговори“ и потврдио ранију одлуку о једномјесечном притвору, потврђено је порталу Српскаинфо у Окружном суду Бањалука.

Поступајуће вијеће Окружног суда у Бањалуци, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, је одлучујући о жалбама Републичког јавног тужилаштва и браниоца осумњичених Б.З, С.Б, С.М. и Д.Д. изјављеним на рјешење судије за претходни поступак овог суда, донијело рјешење којим су одбијене као неосноване жалбе бранилаца осумњичених, док је жалба Републичког јавног тужилаштва, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала Бањалука одбачена као недопуштена- наводи се у одговору Окружног суда Бањалука.

Бранислав Зељковић, директор Института за јавно здравство РС и остали осумњичени тако ће иза решетака остати најмање мјесец дана, уколико наравно Републичко јавно тужилаштво не затражи продужење притвора, након истека овог рока.

Осим Зељковића иза решетака остају и Драган Дубравац, директор фирме “Промединг”, Славко Бојић, директор фирме “Процонтрол” и Саша Марковић, власник туристичке агенције “Травел фор фан”.

Сви они осумњичени су за најтежи облик злоупотребе службеног положаја за који је запријећена казна затвора до 15 година, а терете их да су причинили штету буџету РС у износу од 790.000 марака.

Зељковић и саучесници су од марта до маја прошле године у два одвојена случаја завршили два јавна позива за набавку медицинских маски, одијела и заштитне опреме и то преговарачким путем.

У овим случајевима према наводима из истраге, приватне фирме домогле су се незаконите зараде у укупном износу од 790.000 марака, а за овај износ оштећен је буџет РС.