На Велику Госпојину, 28. августа, у Ваљеву је одржан трећи по реду Ваљевски полумаратон, на стази дугој 21, 1 километар. Организатор ове спортске манифестације било Спортско удружење “ВАратонац” из Ваљева.

Општину Соколац на овој атлетској приредби представљао је атлетски ветеран Перо Мијатовић учесник бројних полумаратонских и маратонских трка на простору екс Југославије, који је стазу прешао за један час и 56 минута, што му је у конкуренцији 96 финишера донијело 70. мјесто, резултат врједан поштовања.

Прво мјесто заузео је Осечанац Милан Петровић (1,21,14). Милан Маринковић је био други (1,26,04), а трећи Владимир Миловановић (1,28,24).

Власница новог рекорда Ваљевског полумаратона је Чачанка Јелена Пауновић (1,37,49). Татјана Васиљевић и Сузана Шустер Радојевић су са заостатком од 6, односно девети минута, стигле на циљ иза побједнице

Занимљива је била и “Трка задовољства” на 10 километара. Побиједила је Јагода Столић. Друго мјесто припало је Анети Бунтић,а треће Сањи Костић. У мушкој кункуренцији први кроз циљ је прошао Илија Етински. Други је био Владимир Чанчаревић, а трећи Милан Цвијановић.

Временски услови били су идеални. Публика је здушно пратила такмичаре дуж цијеле стазе. Сви учесници који су прошли кроз циљ награђени су медаљама.

Генерални спонзор ове занимјиве атлетске манифестације била је Ваљевска пивара.