Општина Соколац са Владом Републике Српске оснива слободну зону, чиме се стварају предуслови за привлачење домаћих и страних инвеститора, са којима се воде завршни разговори, за отварање радних мјеста и смањење незапослености у овој локалној заједници, изјавио је начелник ове општине Милован Бјелица.

Бјелица је навео да ће се слободна зона састојати из више одвојених дјелова који испуњавају услове, објављено је на сајту општине Соколац.

Он је истакао да су министру привреде и предузетништва Републике Срспске Вјекославу Петричевићу и његовим сарадницима достављени неопходни докази на основу којих се закључује да су услови испуњени.

Бјелица је навео да је министар закључио да Соколац има најбоље услове од свих општина за реализацију овог пројекта, јер се слободна зона налази уз магистрални пут, ограђена је и ријешена је сва потребна инфраструктура.

Он је додао да је овај пројекат добио пуну подршку предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића приликом недавне посјете општини Соколац и министара у Влади Српске, те министра без портфеља у Влади Србије Ненада Поповића, који је обећао подршку и помоћ у успостављању зоне и технолошког парка на Сокоцу.

Бјелица је појаснио да је слободна зона дио царинске територије у којој се привредне дјелатности /индустријске, трговинске и услужне/ обављају по посебним условима у складу са царинском политиком и законом о слободним зонама.

Скупштина општине Соколац је у прошлој години усвојила Стратегију развоја општине за период од 2020. до 2030. године у којој су предвиђене зоне на подручју ове локалне заједнице.

1 КОМЕНТАР

Comments are closed.