На писти сарајевског аеродрома први пут одржана трка „Runway Night Run“

Преко 650 професионалаца и рекреативаца, синоћ, тачно у поноћ , на писти Међународног аредорома Сарајево, учествовало је по први пут на атлетској манифестацији „Runway Night Run“, која ће, како истичу организатори, ући у традицију. Био је то несвакидашњи догађај, јер су атлетичари имали прилику трачати на узлетно–слетној писти, на стази дугој пет километара.

Прво мјесто у мушкој конкуренцији заузео је Алија Имамовић, друго Самир Халиловић, а треће Берин Мушановић. Најуспјешнија у женској конкуренцији била је Амела Трошић. Друга на циљ стигла је Алма Алијагић, а трећепласирана је била Iryna Aniechkina-Janjić.

Трку је отворио амбасадор Johann Sattler, шеф делегације Европске уније у БиХ, који је рекао да ЕУ у БиХ подржава идеју здравог начина живота. Изразио је задовољство што је трка окупила велики број атлетичара из цијеле Босне и Херцеговине.

Соколачки маратонац Перо Мијатовић је успјешно представљао своју општину, у друштву са Илијом Пајићем. Мијатовић је стазу прешао за 24 минуте и 15 секунди, што му је донијело 131-во мјесто у мушкој конкуренцији, а 149-то у свеукупном пласману, у конкуренцији 640 атлетичара и атлетичарки, што је изузетан резултат за соколачког атлетског ветерана. Илији Пајићу је ово било дебитантско учешће . Трку је завршио у првој трећини атлетске колоне.

Поменута интернационална трка одржана је у организацији Удружења „Маратон“ Сарајево, које је лидер у организацији спортских догађаја у Граду и Мађународног аеродрома Сарајево.