Ношени таласима радија Круг, оствареним пријатељствима и гледајући у отворени прозор у свијет, недавно смо у емисији „Сусретања“ Инфо радија Соколац имали прилику да угостимо чувеног пјевача Ивана Милинковића. Говорили смо о његовој самосталној каријери и новим пјесмама које сигурно крче пут до истанчаног укуса слушалаца.

Након објављене пјесме „Сива магла“ коју је написала наша сарадница, писац и новинар, Виолета Алексић, имали смо част да са Иваном разговарамо о новој пјесми која носи назив „Нема назад“. Ријеч је о љубавној причи за коју је екранизован и предиван спот.

– Ово је осма пјесма по реду која ће се наћи на мом првом самостлном албуму. Ријеч је о правом народном звуку, а реакција колега и публике, након првог слушања била је позитивна. Оно што је мени важно и што ме посебно радује јесте чињеница да јој се сви радо враћају, што је добар знак, казао је Иван.

Осам до сада објављених пјесама, прошарано је у неколико различитих жанрова. Обојене Ивановим јединственим гласом носе рухо посебности, од које, како каже никад неће одустати.

– Јако ми је важно да све нумере буду квалитетне и да се првенствено слушају на радију. Мислим да је то и данас најважнији медиј за нас који се бавимо музиком. Уколико немамо везану нит са слушаоцима узалуд смо стварали. До сада сам се свјесно опредијелио за неколико различитих жанрова, јер је то највјернија публика од мене и очекивала, од народног, преко поп и етно звука.

Tекст пјесме „Нема назад“ написала је Драгана Шуштершић, док је музику и аранжман радио Милош Матејић Милтон. Спот је сниман у етно селу Бабина ријека према инструкцијама Душана Шљивића. Лијепа љубавна прича дочарана је у предивном амбијенту, а без сумње свидјеће се публици.

– Дивно је било сарађивати са овим људима, а спот је осликао универзалну тему – љубав. Настојали смо да дочарамо све њене нијансе и емоције које носи са собом.

Иван Милинковић је добитник награде ,,Цар Константин”, која се додјељује за изузетне вокалне способности. Уручење награда ,,Музичке естраде”, по 12. пут одржано је на југу Србије, овог пута у Нишу.

– Овај посао не радимо због награда, али ипак значи признање које добијете за свој рад. То је негдје потврда да сте на добром путу и да се љубав коју улажете препознаје, додао је Иван.

У разговору нам је најавио први већи концерт, као и рад на преостале двије пјесме које ће се до јесени појавити на његовом првом самосталном албуму.

– Ријеч је о поп пјесмама. Једна је балада, а друга нешто бржег ритма. Са њима закључујем први самостални албум, чију промоцију очекујем до краја јесени.

Први Иванов концерт након дужег времена десиће се у Лабену, на југу Србије, 31. јула. Ми Вас позивамо да пажњу усмјерите на његов нови спот и пјесму „Нема назад“, а разговор који смо водили можете послушати у новом издању емисије „Људи и догађаји“ која се на талсима „Инфо радија“ емитује у петак, 16. јула од 12 часова и 20 минута.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име