Пијани возачи, неплаћене казне, саобраћајна несрећа и хапшење обиљежили су протеклог викенда ноћну смјену припадника Полицијске станице Зеница – Центар.

На излазу из Зенице направили су такозвани лијевак. Заустављало се апсолутно свако возило, укључујући камионе и теретњаке с приколицама.

Акцент на странцима

Акцент се ставља на возила са страним регистарским таблицама. У бази података провјерава се има ли неплаћених казни од стационираних радара.

Прекршајни налози се издају као на траци.

Полицајцима није лако. Возачи покушавају избјећи одговорност на разне начине. Један возач тврди да је возило на фирми те да је рентано. Полицајци су га једва увјерили да преузме прекршајни налог, а да у фирми тражи правду, односно утврди ко је починио прекршај.

„Плавац“ заиста није лако бити. Тако наилази возач који тврди да је изгубио возачку дозволу, показује и потврду. Ништа не би било спорно да се то није догодило прије четири године.

– Господине, за четири године дијете прохода, проговори и крене у вртић. Требали сте досад ријешити овај проблем – појашњава полицајац.

Нема предаха, полицајци раде пуном паром. Било је возача који су конзумирали алкохол. Тако је један „надувао“ 0,75 промила. Са саобраћајним полицајцима је и Интервентна јединица, која ускаче приликом прегледа сумњивих возила и особа. Наилази Венто, у којем се налазе тројица младића. Полицајци детаљно чешљају возило и младиће, али све је уредно.

Возило Панда је слетјело с пута и завршило на крову. Возач је имао среће те је сам изашао из возила без огреботине. Ипак, дуго ће памтити ову ноћ. Алкохол се осјети и на два метра од возача. Полицајци му говоре да га морају алкотестирати.

– Јесам ли ја неког ударио, оштетио. Морам ли – пита пијани возач док пије кафу коју су му донијеле комшије.

Живи у близини

Возач, наиме, живи у близини, а стигли су му и родитељи. У пиџами, отац га куди што је пијан возио. Након краћег увјеравања и када су му полицајци поручили да ће ићи у станицу уколико не буде „дувао“, возач је попустио. Иако резултат обично излази након неколико секунди, овог пута апарат врти и врти…

– Ма, сигурно је много, не може да очита – добацују полицајци.

Тако је и било. Возач је имао чак три промила алкохола у крви, што значи да ће бити приведен.

– Како толико, само сам два пива попио – бунца пијани возач.

Полицајци га стављају у марицу. Ту почињу неугодне сцене. Возач се, наиме, унередио, а несносан смрад се ширио марицом. Полицајци су морали отварати врата на сваком стајању. Заиста непријатне сцене.

Ту није био крај циркуса с овим возачем. По доласку пред Полицијску станицу, онако мртав пијан, тврди да је имао два мобитела. Тражи их по „кавезу“, али полицајци му појашњавају да није имао код себе мобителе. На концу одлази у притворску јединицу. Полицајци траже папир да ставе на столицу како би му узели податке. На концу, преноћио је у Полицијској станици, односно остао до отрежњења, пише Аваз.