Почетком седмице начелник општине Соколац Милован Бјелица одржао је састанак са министром без портфеља задуженим за иновације и технолошки развој у Влади Републике Србије Ненадом Поповићем и директором Државне канцеларије за борбу против дрога у Србији Миланом Пекићем.

Начелник Бјелица је за програм „Инфо радија“ казао да је на стастанку било ријечи о тренутним пројектима које проводи општина, као и о могућности успостављања Иновационог центра и Технолошког парка у Сокоцу.

– Општина Соколац је рурално подручје, мора се водити рачуна да се сачува тренутни обим производње али и да се привуку нови инвеститори. Циљ је да се прошири индустријска зона, а томе ће допринијети изградња Иновационог центра и Технолошког парка у Сокоцу. Министар Поповић је најавио овом пројекту стручну, инфраструктурну и другу подршку Републике Србије и Технолошког факултета – потврдио је Бјелица.

Технолошки паркови су облик предузетничке инфраструктуре који у оквиру дефинисаног простора и одговарајуће опреме врши повезивање научних и истраживачких институција са привредним субјектима ради преноса технологија, примјене иновација и развоја привредног подручја у којем се налази.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.